Ända sedan urminnes tider

När det är kallt ute och vinden viner, men man ändå måste ge sig ut, finns det något som kan ge en värme och trygghet att komma hem till. En sprakande kamin är en oslagbar källa till vintermys.

Den sprakande elden har för människan varit en källa till trygghet och till och med ett sätt att överleva sedan urminnes tider. Elden var en värmekälla och erbjöd oss ett sätt att kunna tillaga vår mat. Att göra upp en eld var också ett sätt att hålla vilda djur borta från boplatsen. Kanske är det tack vare dessa djupt inbäddade instinkter vi fortfarande får en trygg och värmande känsla för både kropp och själ när vi vistas nära en brasa. En braskamin höjer ofta värdet på en bostad, många som köper bostad eller fritidshus är beredda att betala mer om det finns en braskamin installerad.

Eld i olika former

Det är inte bara braskaminer människan går igång på, även bastu och eldkorgar blir mer och mer populära företeelser i vår tid. Sommartid är det omåttligt populärt att grilla. Braskaminen är dock en svårslagen klassiker som står sig, och numera finns det otroligt många modeller, storlekar och funktioner att välja bland. Det finns också biogaskaminer som kan vara ett alternativ för den som inte har möjlighet att installera en skorsten i sin bostad. Om man verkligen vill ha en kamin, men inte har någon skorsten eller utrymme nog kan det vara ett sätt att få del av mysfaktorn ändå. Läs mer om braskaminer på denna hemsida: braskaminergöteborg.se