Dammfri golvslipning i Stockholm med garanti

Många drar sig för att slipa trägolven då de tror att de kommer att få slipdamm överallt. Så var det förr men idag finns golvföretag som kan utföra golvslipning i Stockholm utan att det dammar. 

Att låta slipa om slitna och repiga trägolv är mycket bättre för miljön än att lägga in nya. Dessutom är det snällare för plånboken, vilket ju aldrig är fel. Dagens moderna golvslipningsmaskiner samlar också upp slipdammet samtidigt som de arbetar, vilket gör att man slipper hitta slipdamm i skåpen. Maskinerna slipar också minimalt vilket är skonsamt för golven och gör att man kan slipa om dem igen då det behövs. Naturligtvis kan man inte slipa om ett golv hur många gånger som helst. Är man osäker på om trägolvet går att slipa kan man rådfråga en golvslipningsfirma i Stockholm. Beroende på trägolvets tjocklek brukar man kunna slipa om det mellan tre till sex gånger. 

Efter golvslipning måste golvet ytbehandlas

När man har slipat golvet måste det också ytbehandlas för att skyddas mot slitage och repor, men också mot smuts och fukt som annars kan tränga in i träet. Hur man väljer att ytbehandla golvet beror på tycke och smak, men också på hur rummet används. I exempelvis en hall med grusiga och blöta skor skyddar en golvlack bäst. Men också vax kan göra jobbet och skydda golvet bra. Olja är annars populärt eftersom det framhäver träets vackra ådringar. Men känslan att gå barfota på ett trägolv som är behandlat med olja är också speciellt.

Läs mer om golvslipning på golvsliparnastockholm.nu