Golvslipning i det gamla huset i Stockholm

När det är dags att renovera ett gammalt hus kan överraskningar dyka upp. Då kan en golvslipning vara ett alternativ istället för att byta golv i Stockholm.

Den gamla knarriga stugan hade varit sedd som en rishög som skulle rivas. Det var inte förrän Ida och Oskar från Skåne hade kommit förbi och sett Till salu-skylten utanför. De hade stannat till och hade tur då ägaren var där för att hämta något. Denna hade informerat dem om att hon egentligen sålde marken.

De hade bett att få gå in och titta och förälskat sig med det samma. Ida, som gillar gamla hus, hade flämtade högt när hon såg det slitna men mycket vackra trägolvet. Det hade gått från ett impulsivt stopp till köp. Huset skulle inte rivas, det skulle renoveras även om det skulle kosta och det vackra golvet skulle få nytt liv.

Golvslipning, minsta jobbet men största vinsten

Paret hyrde in ett byggföretag som fick till jobb att göra huset beboeligt igen. De fick relativt fria händer. Det enda var att de skulle inreda det i gammal stil och att det vackra trägolvet skulle vara kvar. Det skulle slipas och lackas för att återfå sin forna glans efter många år i misär.

Efter några månader var de åter tillbaka i Stockholm förväntansfulla inför resultatet. Byggfirman hade lovat att använda ett företag som kunde allt inom golvslipning i Stockholm. Hantverkarna hade gjort ett fantastiskt jobb. De hade sett till att ådringen fortfarande fanns kvar och gav golvet karaktär. De hade tagit rätt beslut, inget annat golv hade bringat samma känsla.