Styr solljuset i Stockholm med persienner

I Stockholm skiner solen. Mycket på sommaren, lite mindre på vintern. Oavsett årstid är det bra att kunna reglera solmängden själv. Med persienner kan du det!

Visst är det väl härligt när solens strålar smeker kinderna och man får bada i ljus? Jovars, kanske du tänker. Solen och ljuset är ju härligt, men man vill gärna få ta del av den vid rätt tillfälle. Man vill inte bli väckt av den när man ska sova eller bli bländad när man ska sitta och knappa på datorn.

Det bästa vore förstås om man själv kunde välja när man ska njuta av solen, och när man vill avstå. Med persienner kan du göra just det – välja själv. Och du kan inte bara styra inflödet till antingen eller, utan kan välja i vilken mängd ljuset ska ta sig in. Mycket, mittemellan eller ingenting alls? Det är bara att vinkla dem för behovet du har där och då.

Persienner för olika behov

Persienner passar extra bra för de i Stockholm som jobbar obekväma tider eller för de som jobbar hemifrån. Om du exempelvis jobbar natt är det viktigt att du får sova när du väl är hemma. Då är det skönt att kunna dra ner persiennerna för att skapa ett mörkt rum. Det säger sig självt att man somnar lättare då. Är du en nattjobbare, välj då gärna persienner med svart färg på ena sidan. Då kan du skapa en ännu mörkare miljö.

Om du jobbar mycket hemifrån med datorn kan solens strålar bli ett problem, då de blänker i datorskärmen. Dels leder detta till att du inte ser skärmen så bra, men också att du börjar kisa vilket i sin tur kan leda till huvudvärk. Med persienner slipper du de störande solstrålarna, men kan ändå skapa en lagom ljus miljö. Övrig tid – ut och njut av solen!