Golvslipning i Stockholm är ett slags återbruk

Det är inne att återbruka. Men riv inte upp ditt trägolv hemma i Stockholm för att bygga en vagga. Satsa på golvslipning istället. Golvet blir som nytt.

Inget i världen är beständigt. Allt är förgängligt, och tur är kanske det, annars hade vi översvämmats av prylar och saker. Fast, från det att vi haft mentaliteten att det är helt okej att slita ut saker och sedan slänga dem, så har pendeln svängt åt andra hållet.

Nu är det återbruk som gäller. Det märks i varenda DIY-program på tv och i varenda magasin med inriktning mot mode eller hem och hushåll. Man kan sy en klänning av fem herrskjortor som man fyndat på second hand. Man kan göra en ljusstake av en gammal kratta. Och så vidare.

Golvslipning görs bäst av experterna

Fast man måste ju inte göra om. Man kan återbruka utan att ändra funktionen. Ta en sådan sak som ett gammal slitet trägolv till exempel. Det känns ganska onödigt att riva upp det för att snickra ihop en vagga eller ett bord av det. Då är det smartare att låta det ligga kvar och helt enkelt slipa det.

När man slipar ett trägolv så får man fram en ny och frisk yta. Sedan lägger man på en lämplig behandling, till exempel olja, vax eller lack. Golvet blir som nytt. Allra bäst blir det om man låter golvslipningsexperterna göra jobbet. Det är goda tider för de som är experter på golvslipning och det är de väl värda.