Mattor – en fantastisk inredningsdetalj 

Hur kan det komma sig att vissa lyckas extremt bra med sin inredning, medan andra misslyckas kapitalt – trots att man på det stora hela använt sig av liknande möbler? 

Det handlar väldigt mycket om att de förra lyckats skapa en känsla i hemmet. Man lyckas skapa ett personligt hem, man lyckas skapa en känsla som både säger wow och välkommen och man hittar den där viktiga röda tråden som binder ihop allt från väggar till tak och golv. 

Det senare är viktigt. Vad ligger på golvet och vad är det folk kan missa i sin inredning? Svaret är mattor och avsaknaden av sådana. 

Experimentera med färg, storlek och form

Mattor är en nyckelfråga inom inredningen. Golvet är en yta som är absolut störst i hemmet. Många fokuserar på väggarna och på att få upp snygg konst på dessa. Inget fel i det, men ser man även golvet som en palett för inredning så har man kommit en bra bit på väg mot det personliga och unika hemmet. 

En matta kan i det här sammanhanget antingen användas som en fristående detalj som placerar sig direkt i blickfånget. En udda färg, ett coolt mönster eller exempelvis en form av bryter av – det gör att en matta blir något man lägger märke till. 

Mattor ger personliga hem 

Man kan emellertid också använda sig av mattor mer som en accent och för att exempelvis knyta samman färgtoner, mönster och andra detaljer i inredningen. 

Det finns mattor i olika storlekar, olika former – runda, kvadratiska, avlånga, rektangulära och så vidare – och i en massa olika material. Genom detta har man också oändliga möjligheter att skapa exakt det hem man vill ha och den inredning man vill uppnå. 

Vill du skapa det unika, men ändå trivsamma, hemmet så är det definitivt en god idé att börja nerifrån och upp. Se över vilka mattor som passar hemma hos dig. Det är en riktigt bra investering.