Homestyling leder till högre slutpriser i Stockholm

En fråga som ständigt är aktuell i Stockholm gäller bostäder och framförallt priserna för dessa. Det vill säga; hur länge kan ökningen för priserna fortsätta och är inte marknaden mättad snart? Här råder det delade uppfattningar och många experter pekar på att det hela handlar om en bubbla där privatpersoner lånar pengar som de i själva verket inte har och där dessa så småningom kommer att få lida rejält. Handlar det om en bostadsbubbla så finns det all anledning till oro – även för de personer som inte bor i Stockholm då ekonomin där i allra högsta grad utgör en viktigt kugge i hela det svenska, ekonomiska hjulet.

Kort sagt; det finns all anledning att försöka undvika det scenariot och det kommer enligt andra experter också att vara möjligt. Dessa hävdar nämligen å sin sida att en logisk matematik ligger bakom den extrema ökningen av priserna för bostäder i Stockholm. Menas med detta: så länge det råder brist på bostäder och så länge det sker en sådan inflyttning som det i dagsläget gör i Stockholm så är de höga priserna en logisk följd. Mycket tyder också på att så är fallet. Stockholm räknas idag som Europas femte snabbast växande stad gällande inflyttning och om prognoserna stämmer så kommer staden redan vid år 2030 att ha passerat London som den snabbast växande; detta sett rent procentuellt. Omvandlat i rena siffror så handlar det dock om en befolkningsökning om en halv miljon människor; en halv miljon som ska ha någonstans att bo och baserat på detta så kommer förmodligen priserna för bostäder även fortsatt att vara höga i Stockholm.

Äger man en bostad i Stockholm så kan man i och med detta vara ganska lugn med att denna vid en försäljning kommer att inbringa en stor vinst och detta egentligen oavsett var i staden den ligger. Vill man sälja idag så finns det dock några små tips som kan maximera denna vinst och vi ska titta lite närmare på ett område som visat sig vara extra effektivt och som många mäklare i dagens Stockholm erbjuder som en extra tjänst; nämligen homestyling.

Vad innebär då homestyling och hur kan denna tjänst göra skillnad i Stockholm? Först och främst så ska vi säga att homestyling handlar om att man får hjälp ev en professionell inredare som jobbar fram en lösning som kan vara tilltalande för spekulanter och som därigenom kan skapa en budgivning; något som alltid pressar upp priserna och är det som alla säljare eftersträvar.

Avgörande punkter inom homestyling i Stockholm

En person som jobbar med homestyling sätter igång med detta redan innan visningen och det innebär att en lägenhet i Stockholm redan vid fotograferingen kommer att vara så tilltalande och inbjudande som möjligt. Det är homestyling i stort; men om vi istället bryter ner området i mindre punkter och förklarar dessa så kanske vi kan ge en lite bättre och bredare bild kring vilken skillnad homestyling i Stockholm kan göra gällande ett slutpris.

  • Dina möbler utgör basen. Många förknippar homestyling med att man måste byta ut hela sitt möblemang och ersätta detta med dyra, exklusiva detaljer. Så är det verkligen inte. Basen kommer fortfarande att vara dina möbler; men förmodligen i en mindre skala. Det vill säga: en lägenhet måste se stor ut, den måste upplevas som rymlig och med mycket yta – särskilt i Stockholm där varje kvadratmeter gör en stor skillnad. En person inom homestyling kommer förmodligen att råda dig att möblera om eller att ställa undan några av dina möbler; detta enbart för att skapa mer yta. Att du kanske har en dansk designfåtölj spelar ingen roll; i sak så är ytan denna står på mer värd för spekulanter. De köper trots allt din lägenhet och inte dina möbler, eller hur? Däremot så är möbler viktiga att ha kvar för att kittla spekulanternas fantasi och en tom lägenhet i Stockholm säljs sällan för de högsta summorna. Homestyling behövs för att skapa en smakfull bostad med hjälp av dina möbler och dina föremål.
  • Less is more. Det här gäller allting du äger. Personen du anlitat för homestyling i Stockholm kommer att se till att du exempelvis luftar ur din bokhylla, dina garderober och att du ställer undan överflödigt porslin i ditt kök. Allt för att göra din bostad mer inbjudande, luftigare och mer tilltalande. De böcker du äger och som du gärna har framme kommer förmodligen inte alls att intressera spekulanter och detsamma gäller kanske den pläd som du köpt och placerad i din soffa. Din personliga smak ställs åt sidan till förmån för vad spekulanterna kan tänkas gilla och det är i stort sett det som homestyling går ut på och handlar om.

Där har vi två stycken punkter som visar vad homestyling innebär och som vi nämnde tidigare – tjänsten brukar ingå i det man betalar för en mäklare och därmed så är priset baserat på vad man kommer överens om med mäklaren i fråga. Vi tycker dock att just detta är ett bra bevis på hur mycket homestyling utförd av en professionell inredare kan betyda för ett slutpris; att mäklare i Stockholm börjat få upp ögonen för tjänsten är ett bra kvitto.

Som vi sa; det krävs inte så stor uppoffring och man slipper renovera, man slipper köpa nya möbler – allt utgår från befintliga saker och möbler. Homestyling handlar om att förädla och om att ta fram det absolut bästa ur varje bostad sett ur kundernas perspektiv och vad de kan tänkas gilla och föredra. Yta, rymd och öppenhet är nyckelord inom homestyling; åtminstone om man ser till bostäder i Stockholm.