Antika möbler ger ditt hem det lilla extra

Går du in i ett hem i Stockholm, tittar dig omkring och känner in atmosfären en stund varpå du sedan går in till grannen och för samma sak – kommer du att se och känna någon skillnad? Förmodligen så kommer du att se en viss skillnad; men det är inte så att du kommer att bli chockad.

Vi människor är till mångt och mycket flockdjur och då det gäller inredning så följer vi gärna varandra. Det vill säga; vi är lite ängsliga och fega och vi har svårt att sätta ned foten och säga – genom vår inredning – att det här är jag. Märk väl här – vi säger inte att folk i gemen på något sätt inreder sina hem på ett fult sätt; det är jättefint med vita väggar, ett stramt hållet möblemang och där ljusinsläppet är stort.

Det vi menar är att det blir opersonligt och där det där lilla extra saknas, ett föremål eller en möbel som skaver lite och som skapar lite spänning i ett annars perfekt hem. Utan att detta föremål eller möbel på något sätt förfular och tar plats; det finns där och ger lite extra krydda.

Men; hur ska man då tänka om man finner detta intressant? Ja, först och främst så ska man välja saker och föremål som man tycker om och där ingen annan ska vara domare. Som nummer två så kan vi säga att en mix ofta är att föredra och här kan vi ge ett exempel på en lyckad sådan. Vi kan säga att du äger en bostad i Stockholm där har installerat ett nytt kök – toppmodernt – och där din öppna planlösning skänker dig väldigt mycket yta.

Antika möbler berättar en historia

För att bryta av här så säger vi två ord: antika möbler. Att du kanske köper antika möbler i form av en gustaviansk matsalsgrupp, en servis från Rörstrand eller där du köper en större bänk av allmoge och placerar som en köksö ger en härligt brytning. Det moderna blandas med antika möbler och det är exakt det vi menar med att mixa på rätt sätt.

Antika möbler – en stol, en vacker tavla eller en skohylla i hallen – ger personlighet, det skänker glädje och det gör hemmet mer intressant och rolig. Dessutom – gällande antika möbler i synnerhet i Stockholm så är det definitivt fyndläge. På olika sajter, i butiker och på auktioner kan du verkligen hitta prisvärda föremål och förvalta en del av historien.

Vem vet vilken person som suttit i din fåtölj? Låt den berätta en historia för dig och för dina gäster.